Boksing trening

Opplæring som en bokser handler om intensitet – du går hardt. «Du prøver å etterligne hva det skal bli som i ringen,» sier Jason Strout, hovedtrener på NYCs berømte Church St. Boxing Gym. Bortsett fra teknikk, betyr det mye rask og variert bevegelse, med aktiv hvile – du går nesten aldri i en kamp, ​​med mindre vi ikke går dit. «Treninger varierer øvelsene så mye som mulig for å etterligne kampen, noe som aldri er jevnt tempo som en løp i en time,» sier han. «Tempoet endrer seg hele tiden.»

Boksing trening er ofte lenge – minst en time – for å passe inn i en oppvarming, kondisjonering og øvelser. Og når du forbereder en kamp, ​​er øktene fem eller seks dager i uken. «Resten er veldig viktig, men du må kunne utføre under press,» sier Strout. «Opplæringen blir også godt forberedt for det.»

Tror du har det som trengs? Se om du kan gå fem runder med disse tøffe øktene designet av Strout.

Først tar du denne primeren

Hvis du ikke kjenner jaben fra korset ditt, eller ikke har en anelse om hvordan du selv står riktig, start her.

Boksingstilstanden er avgjørende for din suksess – det setter deg opp til både kaste og unnvike slag, og legger deg i den beste posisjonen for å ta en slag hvis motstanderen din skal lande en. Hvis du har høyrehendt, vil ditt venstre ben være foran, så din kraftigere arm er lenger tilbake for å maksimere den kraften den kan generere. «Southpaw» eller lefty holdning er motsatt.

For å finne din holdning, begynn med føttene skulderbredde fra hverandre, med føttene står på samme imaginære linje. For å få en god stagger, bør righties flytte venstre fot fremover slik at hælen din nå berører den imaginære linjen, og skift den venstre foten tilbake, slik at tåen er på linjen. (Venstre gjør motsatt.) Legg vekten på føttene dine og myk knærne dine. Ta med din dominerende knyttneve slik at du bare rører ved siden av haken din med pekefingeren og bringer den nondominant knyttneve opp til omtrent kinnhøyde. Hold albuene i nærheten, rørende ribbenene dine. «Hvis du lar albuene flare ut, forlater det kroppen din,» sier Strout. «Å holde albuene gjemt, øker også slagkraftenes kraft.»

Nå, på stansene. De tre grunnleggende er jaben, korset og kroken.

 

Jab: Dette er den ledende håndpunchen kastet rett fram med din nondominant hånd. Det er ikke en kraftpunch, men i stedet brukes til å sette opp andre slag. «Når du er i boksingstilstand, er det nærmeste hånd mot motstanderen din, så du vil bruke det mest,» sier Strout. Trenger du et eksempel? Boxers med en god jab inkluderer Larry Holmes, Ike Quartey, Muhammad Ali og Gennady Golovkin. Cue opp YouTube og begynne å studere.

 

Kryss: Krysset kastes med den bakre, dominerende hånden, som er lengst borte fra målet ditt. Det er også kastet rett, men mye mer kraftig, med bena og torso for å generere kraft. Du fører sjeldent med korset, med mindre du motvirker en motstanderens slag. Boksere med et godt kryss inkluderer Thomas Hearns, Sergey Kovalev, Deontay Wilder og Manny Pacquiao.

 

Hook: Disse kan gjøres med hver hånd, men du bør fokusere mer på kroken som er gjort med bly (nondominant) hånden (kroker gjort med den andre hånden kan forlate deg mer sårbar). I motsetning til de andre, er dette ikke en straight punch: Målet er å komme til målet fra siden, med hofter og ben for kraft. «Kroken beveger seg ut fra skulderen og vender inn mot målet halvveis gjennom slaggen,» forklarer Strout. «Ikke la albuen din gå ut bredere enn skulderen din, fin og kompakt, og returner den på samme måte som du kaster den.» Boxere med gode kroker inkluderer Joe Frazier, Felix Trinidad, Oscar de la Hoya og Mike Tyson.

Når du har de enkelte slagene, må du sette dem sammen. Vanlige kombinasjoner inkluderer:

  • Jab-kryss
  • Jab-tverr krok
  • Jab-JAB-kryss
  • Jab-krok-kryss
  • Kryss krok-kryss
  • Krok-tverr krok
  • Jab-kryss-krok-kryss
  • Jab-tverr JAB-tverr krok-krok