Generelle artikler

Kardio treningsøkter

Når noen nevner cardio, kan du tenke «nødvendig ondskap», men ta et skritt tilbake og hold tilbake dommen i et øyeblikk. Så motvillig som du kan være å hoppe på den tredemølle-bekymret vil det være kjedelig, eller at det vil zap din gevinster-gi cardio en sjanse. Når det er riktig kombinert med vektopplæring, vil en god kardioplan føre deg til en ideell verden av fettstap og hjelpe deg med å skjære en flott, velskapet figur – som selvsagt inneholder gode glutes.

Trikset er å finne ut hvilke bevegelser som vil sette deg på den raske banen for å møte dine mål. Tips: Du kan kysse tankefulle sakte turer på tredemølle farvel. Jeg har funnet fire effektive bevegelser som vil fungere underverk for din kardio rutine. De er mine favoritter fordi de pumper litt trangt utvalg i treningsplanen din og gir resultater du vil elske.
1. The Stairmaster

Stairmaster er mitt første og favoritt cardio valg av flere grunner. Viktigst er det rettet mot gluten og lårene, og det er garantert å få deg til å svette. Tenk på det: Når er siste gang du så at noen ikke er dekket av svette etter ti minutters klatring?
null

Stairmaster er også flott for fett tap. Faktisk, hvis du kommer inn i en veldig aggressiv tenkemåte, kan du nesten føle fettet som smelter av deg. Nøkkelen er intensitet. Ikke ta deg tid på steppen som du ville en typisk jakt på tredemølle eller spasertur i parken. Krymp intensiteten litt, og kom til jobb.

Jeg pleier å gjøre 20-30 minutter med stairmaster to til tre ganger per uke. Jeg elsker hvor allsidig det er. Du kan gjøre både høy intensitetsintervalltrening (HIIT) og lav intensitet steady state cardio (LISS). Begge stilene gir gode resultater.

En effektiv metode er å alternere stiler gjennom hele uken, slik at gluten og lårene – så vel som resten av kroppen din – får det beste fra begge verdener. Vær forberedt på å bli utfordret, uansett hvilken versjon du velger. Trykk alltid på grensene dine. Under min LISS cardio liker jeg også å inkludere glute kickbacks for å virkelig målrette meg bak. Det er en ypperlig måte å hente bum i løpet av din kardio rutine. Du vil definitivt være fornøyd med resultatene.

2. Plyometrics

I min erfaring er plyometrics i motsatt ende av spekteret fra din standard trist kardio trening. Plyometrics er utfordrende: De får hjertet ditt å pumpe og krever en go-getters mentalitet.

Plyometrics er også lett tilpassbare. Hvis du er ny på bevegelsene, kan du komme unna med ganske grunnleggende kroppsvekt-bare øvelser som jumping jacks. De er praktiske og bærbare, så du har ingen unnskyldninger. Rask: Dykk inn i en av mine favorittplyometriske øvelser – «Jumping Jack Attack!»

Det er som min vri på Tabata-du gjør så mange hoppekontakter som du kan om 20 sekunder, hvile i 20 sekunder. Her er kickeren: Når du gjentar prosessen, øker du tiden til 30 sekunder og hviler i 30 sekunder. Fortsett deretter videre til 40 sekunder. Gjenta denne syklusen tre ganger for en rask og effektiv kardio trening!

 

3. Kjører

Dette kan ikke være et glamorøst valg, men løpende ute har alltid vært en favoritt av meg selv om jeg noen ganger må hoppe på tredemølle i vintermånedene. Kjører er åpenbart en viktig kardiovaskulær øvelse, men jeg har alltid funnet det å være en stor stressavlastning også. Hvis du fører en travel livsstil, kan det være et godt løp som du trenger å slappe av. Sett inn hodetelefonene dine, kast litt musikk, og begynn å løpe mot din egen personlige zonesone. Før du vet det, har du treffet tilbakestillingsknappen på stressnivået, slik at du lades opp og tilbake på sporet.

Running er også et flott verktøy for fettforbrenning, spesielt når det brukes med disse andre bevegelsene. Når jeg er på tredemølle, setter jeg den på høy helling og gjør 15 sekunders sprint med 45 sekunders hvile i 12 runder. Dette er en surefire måte å øke hjertefrekvensen og øke fettprosessen.

 

4. Hoppete

For ekstra variasjon liker jeg å kaste et hoppe i treningen. Noen ganger vil jeg til og med gjøre det til en frittstående treningsøkt. Det er flott hvis du er presset på tid og trenger å jobbe opp en svette raskt. Du kan bruke en rekke hastigheter, frekvenser og hvileperioder for å sette sammen et unikt program hver gang. I tillegg er det praktisk og kan gjøres omtrent hvor som helst – alt du trenger er et tau.

Når jeg inkorporerer min hoppe-kardio-økt i treningsrutinen, liker jeg å hoppe for et foreskrevet antall hopp eller tid mellom øvelser. Jeg gjør 50-100 hopp eller hoppe i 30-60 sekunder mellom øvelsene. Det er en fantastisk måte å holde hjertefrekvensen min mens jeg trener.

En økt hjertefrekvens øker vekttapet, holder ting interessant, og gir deg en hel del trening i prosessen.