Generelle artikler

Fordeler med svømming: 10 grunner til at hver kvinne skal komme i vannet

Fordeler med svømming: Det teller både Cardio og Styrketrening

Ved svømming, hvis du ikke beveger deg konstant, synker du. (Tvunget cardio!) Plus, vann er omtrent 800 ganger tettere enn luft, sier svømming og triathlon trener Earl Walton, eier av Tailwind Endurance i New York City, slik at musklene dine er i konstant motstand. Til slutt, ikke lenger prøver å bestemme om i dag skal være en styrke eller kardiodag. (Vi foreslår denne treningsøkten for alle ferdighetsnivåer.)
Fordeler med svømming: Det er lett på virkningen

Ja, den lave effekten betyr at svømming er en god trening for skadede idrettsutøvere, som trenger å ta det lett på leddene sine. Men det kan også bety flere resultater: «Du kan svømme med høyere intensiteter med jevne mellomrom uten å føle slitasje på kroppen din,» sier Walton. Du kan ha en superhard trening en dag og fortsatt være i bassenget neste, sier han. Bonus: Forskning i International Journal of Sports Medicine viser at svømming er bedre enn rettferdig hvile for trening, for når du vil ta det lett.
Fordeler med svømming: Det er flott for lungene dine

Når ansiktet ditt er under vann, er oksygen til en premie. I sin tur tilpasser kroppen din å bruke oksygen mer effektivt, sier Walton. I tillegg lærer den å ta mer frisk luft med hvert pust, og utvise mer karbondioksid med hver utånding. En undersøkelse i Indian Journal of Physiology og Pharmacology fant til og med at svømmere hadde bedre tidevannsmengde (mengden luft som beveger seg inn og ut av lungene under avslappet pust) sammenlignet med løpere. Dette resulterer i lavere hvilepuls, lavere blodtrykk, og som du vil se neste, bedre løpevirkning.
Fordeler med svømming: Det gjør deg til en bedre løper

Ved å øke evnen til å ta inn og effektivt bruke oksygen, øker svømmingen utholdenhetskapasiteten som gal, sier Walton. Det er gode nyheter om du håper å fullføre ditt første halvmaraton i år. Det betyr også at du kan kjøre raskere kilometer etter kilometer uten å bli viklet. I en 2013 Skandinavisk Journal of Medicine & Science i idrettsstudie, svømmere som fulgte en kontrollert pusteteknikk (tok to puste per bassenglengde), forbedret sin økonomi med 6 prosent etter bare 12 svømmingstimer. Air-fueled fordeler til side, svømming trener din glutes og hamstrings, kjernen din, og dine skuldre-alt som trengs for forbedret kjører form og forestillinger, sier Walton.
Fordeler med svømming: Alle kan gjøre det

Uansett om du blir frisk fra en skade, gravid (Walton har trent kvinner i bassenget på forfall), en ny mor eller en Ironman-konkurrent, kan svømming gi deg en flott trening (um, så lenge du vet -kunnskap om å svømme). Du styrer tempoet, intensiteten, og hva du kommer ut av hver økt, sier han.
Fordeler med svømming: Det slashes store stress

Mens treningsinducerte endorfiner vil gjøre underverk for stressnivåene, kan det hende at å komme seg i vannet for treningen din kan ha sin egen spesielle merkevareforsterkende fordeler, sier Walton. Å være nedsenket i vann duller mengden av sensoriske opplysninger som bombarderer kroppen din, og bidrar til å gi følelser av ro, ifølge en studie publisert i Pain Research & Management. Forskere fant at vanlige flotasjonstanker var effektive for å lindre symptomer hos pasienter som lider av kronisk stress. Ikke rart at du elsker å suge i badekaret.
Fordelene med svømming: Det slår tilbake klokken

Vanlige svømmere er biologisk 20 år yngre enn deres førerkort sier at de er, ifølge forskningen fra Indiana University. Forskere sier at inntil 70 års bursdag påvirker svømming blodtrykket, kolesterolnivået, kardiovaskulær ytelse, sentralnervesystemet helse, kognitiv funksjon, muskelmasse og blodkjemi for å være mye mer lik den yngre selvtilliten din. Hvem trenger nattkrem?
Fordeler med svømming: Det treffer ellers underarbeidede muskler

«Du sitter ikke ved skrivebordet med armene over hodet ditt,» sier Walton. Men når du er i bassenget, er armene dine over alt, noe som betyr at du må jobbe med dine ofte forsømte lats, deltoider og feller, sier han. Og vi vet at du ikke målretter dem når du er på sykkel eller plyndrer fortauet. Pluss, siden så mye av svømming handler om å holde balansert og nivå i vannet (mens både armer og bein beveger seg, husk deg), svømmer hjelper deg med å utvikle de dype stabiliserende musklene i kjernen og underkanten som kvinner ofte savner.
Fordeler med svømming: Det gjør deg smartere

Blodstrømmen til hjernen økte med opptil 14 prosent da menn nedsenket seg i vann opp til hjerte, ifølge en journal of physiology studie. Forskere mener at vannet press på brysthulen kan ha noe å gjøre med det, og de studerer nå om vannbaserte treningsøktene forbedrer blodstrømmen til hjernen bedre enn landbaserte. Følg med.
Fordeler med svømming: Det åpner deg opp til fantastiske opplevelser

Ønsker å hoppe av bac