Generelle artikler

Fordelen med treningsstudioet

Mange mennesker slår på treningsstudioet eller punder fortauet for å forbedre kardiovaskulær helse, bygge muskler, og selvfølgelig få en rockin ‘bod, men trening har også overkanten fordeler. I det siste tiåret eller så har forskere tenkt på hvordan trening kan øke hjernens funksjon. Uansett alder eller treningsnivå (yup, dette inkluderer alle fra mall-turgåere til marathoners), viser studier at det å lage tid for trening gir noen alvorlige psykiske fordeler. Bli inspirert til å trene ved å lese på disse uventede måtene som trener, kan ha nytte av mental helse, relasjoner og føre til et sunnere og lykkeligere liv generelt.

1. Reduser stress

Røff dag på kontoret? Ta en tur eller gå til treningsstudioet for en rask trening. En av de vanligste psykiske fordelene med trening er stressavlastning. Å jobbe med svette kan hjelpe til med å håndtere fysisk og psykisk stress. Øvelse øker også konsentrasjoner av norepinefrin, en kjemikalie som kan moderere hjernens respons på stress. Så fortsett og bli svett – trening kan redusere stress og øke kroppens evne til å håndtere eksisterende mental spenning. Vinn-vinn!

2. Forhøy glede kjemikalier

Slogging gjennom noen miles på «millen kan være tøff, men det er verdt innsatsen! Treningsutgivelser endorfiner, som skaper følelser av lykke og eufori. Studier har vist at trening kan til og med lindre symptomer blant de klinisk deprimerte. Av denne grunn anbefaler docs at personer som lider av depresjon eller angst (eller de som bare føler seg blå), har blyant i god trenings tid. I noen tilfeller kan treningen være like effektiv som antidepressiva piller i behandling av depresjon. Ikke bekymre deg hvis du ikke akkurat er treningsratten for gym – å få en lykkelig buzz fra å trene i bare 30 minutter, noen ganger i uken kan øyeblikkelig øke det generelle humøret.

3. Forbedre selvtilliten

Hopp på tredemølle for å se (og enda viktigere, føle) som en million dollar. På et svært grunnleggende nivå kan fysisk kondisjon øke selvtillit og forbedre positivt selvbilde. Uansett vekt, størrelse, kjønn eller alder kan trening raskt heve en persons oppfatning av hans eller hennes attraktivitet, det vil si selvverdig. Hvordan er det for å føle (selv) kjærligheten?

4. Nyt det store utendørs

For en ekstra økning av selvlskelse, ta den treningen utenfor. Å trene i det store utendørs kan øke selvtilliten enda mer. Finn en utendørs trening som passer til din stil, enten det er fjellklatring, fotturer, leie en kano eller bare ta en jogge i parken. Plus, alt som Vitamin D kjøpte fra å sole seg (mens du har solkrem, selvfølgelig!) Kan redusere sannsynligheten for å oppleve depressive symptomer. Hvorfor bestille en spa-dag når litt frisk luft og solskinn (og mosjon) kan fungere underverk for selvtillit og lykke?

5. Forhindre kognitiv nedgang

Det er ubehagelig, men det er sant – etter hvert som vi blir eldre, blir hjernene våre litt dumme. Som aldrende og degenerative sykdommer som Alzheimers drep av hjerneceller, krymper noggin faktisk, og mister mange viktige hjernefunksjoner i prosessen. Mens trening og et sunt kosthold ikke kan «kurere» Alzheimers, kan de bidra til å kaste opp hjernen mot kognitiv tilbakegang som begynner etter 45 år. Utarbeide, spesielt mellom 25 og 45 år, øker kjemikaliene i hjernen som støtter og forhindrer degenerasjon av hippocampus, en viktig del av hjernen for minne og læring.

6. Lindre angst

Rask Q & A: Hva er bedre å lindre angst – et varmt boblebad eller en 20-minutters jogge? Du kan bli overrasket over svaret. De varme og fuzzy kjemikaliene som slippes ut under og etter trening kan hjelpe folk med angstlidelser stille seg ned. Hopping på banen eller tredemølle for noen moderat til høy intensitet aerob trening (intervaller, noen?) Kan redusere angstfølelse. Og vi trodde intervaller var bare en god måte å brenne kalorier!

7. Øk hjernekraften

De dumme labrotterne kan være smartere enn vi tror. Ulike studier på mus og menn har vist at kardiovaskulær trening kan skape nye hjerneceller (aka neurogenese) og forbedre den generelle hjernens ytelse. Klar til å søke om en nobelpris? Studier tyder på at en tøff trening øker nivået av et hjerneavledet protein (kjent som BDNF) i kroppen, antatt å hjelpe med beslutningstaking, høyere tenkning og læring. Smarty (spandex) bukser, faktisk.

8. Skarre minne

Gjør deg klar til å bli stor på Go Fish. Regelmessig fysisk aktivitet øker hukommelsen og evnen til å lære nye ting. Å bli svett øker produksjonen av celler i hippocampus som er ansvarlig for minne og læring. Av denne grunn har forskning knyttet sammen barnas hjerneutvikling med nivå av fysisk formidling (ta det, oppsummer hatere!). Men treningsbasert hjernekraft er ikke bare for barn. Selv om det ikke er så morsomt som et spill av Red Rover, kan trening også øke minnet blant voksne. En studie viste at løpende sprint forbedret vokabularretensjon blant friske voksne.